<
>

Ibrahim Sangaré uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand

Ibrahim Sangaré is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. In november heeft de 24-jarige middenvelder van PSV volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. Ajax-verdediger Jurriën Timber heeft voor de tweede keer dit seizoen de prijs én cheques voor Johan Cruijff Talent van de Maand in ontvangst genomen. Ajax is voor de vierde keer hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand en staat aan kop in het Fair Play Klassement.

Eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs

Ibrahim Sangaré heeft donderdag op zijn 24e verjaardag zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs in ontvangst genomen. De international van Ivoorkust verruilde in de zomer van 2020 Toulouse voor PSV en is in anderhalf seizoen uitgegroeid tot een van de sterkhouders in Eindhoven.

Allround middenvelder

Ondanks het gelijkspel afgelopen weekend tegen sc Heerenveen (1-1) won Sangaré met PSV van Fortuna Sittard (1-4) en Vitesse (2-0). Na de winst op Vitesse was trainer Roger Schmidt op de persconferentie lovend over de Ivoriaan: ,,Ibrahim is een topmiddenvelder, omdat hij zonder de bal én aan de bal goed is. Hij is ook betrouwbaar, sterk in de duels; hij heeft alles wat een centrale middenvelder nodig heeft."

Dat is terug te zien in de statistieken van november. Aanvallend was Sangaré de middenvelder met de meeste schoten (9), wat leidde tot twee doelpunten, en meeste succesvolle passes (207). Ook verdedigend stond de middenvelder zijn mannetje: alleen teamgenoot Olivier Boscagli (35 balheroveringen) won vaker het balbezit dan Sangaré (32).

Sangaré blijft keeper en aanvallers voor

Zijn statistisch hoge scores en goede spel leverde hem tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op. Met een eindscore van 91,46 wist Sangaré onder meer keeper Lars Unnerstall (91,16) en aanvallers Dušan Tadić (90,91) en Jørgen Strand Larsen (88,84) achter zich te houden in het Eredivisie Speler van de Maand-klassement.

Naast een bokaal ontvangt de middenvelder ook een geüpgraded spelerskaart in het spel EA Sports FIFA 22 Ultimate Team. Deze Eredivisie Player of the Month-kaart is vanaf vrijdagavond 18.00 uur vrij te spelen in het spel.