<
>

Lewandowski mag blijven dromen van Gouden Bal van 2020

Pro Shots

Robert Lewandowski wordt mogelijk alsnog geëerd met de Gouden Bal voor het jaar 2020. Organisator France Football lijkt daarmee in te spelen op de kritiek die ontstond nadat maandag de trofee voor 2021 was toegekend aan Lionel Messi. Velen vonden dat niet de Argentijn maar de Poolse aanvaller van Bayern München de onderscheiding had verdiend, zeker nadat hij vorig jaar als favoriet de verkiezing afgelast zag worden vanwege de coronapandemie.

Messi, die de prijs voor de zevende keer kreeg, had al meteen gezegd dat Lewandowski met terugwerkende kracht beloond zou moeten worden. "Iedereen weet dat jij vorig jaar de winnaar was. Ik vind dat France Football de Gouden Bal van 2020 alsnog moet uitreiken", verklaarde de aanvaller van Paris Saint-Germain.

Pascal Ferré, redactiechef van het Franse voetbalmagazine, sluit het inmiddels niet uit dat dat alsnog gebeurt. "Wat Messi zei was mooi en wijs. Ik denk dat we nu niet meteen iets moeten beslissen, maar er eens goed over na moeten denken. We moeten de geschiedenis van de Gouden Bal respecteren, die is gebaseerd op echte verkiezingen", zei Ferré tegenover de Duitse nieuwssite watson.de.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.