<
>

Wiegman en Engeland vrouwen winnen met 20-0

Sarina Wiegman heeft met de Engeland vrouwen een recordzege geboekt. Tegen Letland werd het maar liefst 20-0. Door de zege heeft Engeland in Groep D van WK-kwalificatie achttien punten uit zes wedstrijd en een doelsaldo van 53 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen.

Ellen White breekt record

Ook Manchester City-spits Ellen White breekt een record. White nam drie van de twintig doelpunten voor haar rekening en is nu topscorer aller tijden bij de Engelse vrouwen. Door haar drie doelpunten staat ze nu op 48 treffers in dienst van de Engelse selectie. Overigens is het ondanks haar hattrick is het niet vanzelfsprekend dat ze de wedstrijdbal mee naar huis krijgt, Lauren Hemp was in het doelpuntenfestijn topscorer met vier treffers en ook Beth Mead en Alessia Russo kwamen drie keer tot scoren.

IJsland komt dichterbij

Engeland kan zich dus opmaken voor het WK, Nederland moet nog even afwachten. De IJslandse voetbalsters hebben namelijk in groep C van de WK-kwalificatie, met ook Nederland, de derde overwinning behaald. De uitwedstrijd tegen Cyprus leverde een ruime overwinning op: 0-4. Bij de rust leidden de bezoekers al met 0-3.

IJsland staat in de poule nog altijd achter Nederland op de tweede plaats. Oranje heeft 11 punten uit vijf duels, IJsland staat op 9 punten uit vier wedstrijden. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. Op 6 september volgend jaar treffen Nederland en IJsland elkaar in de laatste poulewedstrijd.

Nederland moest afgelopen zaterdag in en tegen Tsjechië genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). Dat duel kon op vrijdag niet doorgaan vanwege hevige sneeuwval in Ostrava. Tsjechië had deze dinsdag in eigen land opnieuw in actie moeten komen in de WK-kwalificatie. Bij tegenstander Belarus testten echter drie voetbalsters positief op het coronavirus. Mogelijk wordt het duel woensdag alsnog in Tsjechië gespeeld.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.