<
>

Kahn en Matthäus verbaasd na Gouden Bal Messi

ANP Foto

Oliver Kahn, de bestuursvoorzitter van Bayern München, snapt niet dat Lionel Messi de voorkeur heeft gekregen boven Robert Lewandowski in de strijd om de Gouden Bal. De voormalig doelman hield er al voorzichtig rekening mee dat de Poolse spits van Bayern zou worden uitgeroepen tot beste speler ter wereld.

"Lewandowski had de Gouden Bal verdiend, want hij doet het al jaren iedere dag uitstekend. Maar felicitaties aan Messi", schreef Kahn op sociale media. "Ik ben benieuwd welke records Robert in de toekomst met onze club zal vestigen. Volgend jaar is hij weer kandidaat."

Kahn had vorige week al laten blijken dat het hem zou verbazen als Lewandowski niet zou winnen. "Het zou me zeer teleurstellen als hij de Gouden Bal niet krijgt. Niemand verdient deze prijs meer dan hij", aldus de flamboyante keeper van weleer.

Oud-speler Lothar Matthäus liet zich in hardere bewoordingen uit over de keuze voor Messi. "Om eerlijk te zijn begrijp ik de wereld niet meer na deze verkiezingen. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die het verdiende was Lewandowski", aldus Matthäus.

Lewandowski weigerde na afloop kritiek te uiten op de verkiezing en hield zich op de vlakte. "Ik heb de prijs van aanvaller van het jaar gewonnen en geen enkele speler kan een individuele prijs winnen zonder het sterkste team en de trouwste fans achter zich. En voor mij is dat niet anders", schreef Lewandowski op Instagram. Hij begon zijn schrijven met een felicitatie voor Messi.

"Ik wil mijn club Bayern München bedanken voor het podium dat ze me hebben gegeven om te slagen en mijn dromen te verwezenlijken. Ik wil mijn teamgenoten van het Poolse nationale team en van Bayern München bedanken. Ik wil ook mijn fans bedanken dat ze me elke dag steunen, het betekent veel voor me."

Lewandowski maakte afgelopen seizoen maar liefst 41 doelpunten in de Bundesliga, een record.

In dit artikel is informatie uit ANP gebruikt.