<
>

Van der Kraan terug als directeur van FC Twente

Paul van der Kraan (67) is de nieuwe interim-directeur van FC Twente. 1 september verliet Van der Kraan deze post nog, maar nu keert hij terug tot er een nieuwe oplossing is. Die moet uiterlijk deze zomer gevonden zijn.

Van der Kraan bekleedt de functie in navolging van Jan-Willem Brüggenwirth, die slechts vier maanden in dienst was in Enschede en twee weken geleden de club moest verlaten vanwege een 'mismatch'. Daarvoor stond Van der Kraan twee jaar lang aan het roer, voordat hij afgelopen zomer met pensioen ging. Wel bleef hij in de eerste periode aan als adviseur voor het nieuwe Diekman-complex in Enschede. Daar stopte hij onlangs mee. Hij was eerder onder meer werkzaam als algemeen directeur bij RBC, Vitesse en FC Den Bosch.

In september gaf Van der Kraan in Tubantia aan dat het afscheid bij Twente hem zwaar viel, maar dat hij nog steeds veel potentie zag in de club: ''FC Twente is een club die teruggaat naar de subtop, daar ben ik heilig van overtuigd. Niemand houdt deze club tegen. FC Twente is zo sterk, zo groot. Dit is de vierde club van Nederland, klaar. En daarvoor hoef je niet eens zo je best te doen. Kun je nagaan wat er gebeurt als je wel goed je best doet.''

Nu de functie van algemeen directeur voor het komende half jaar is ingevuld, wil FC Twente in alle rust op zoek naar een definitieve oplossing. In de zomer van 2022 moet een nieuw gezicht leiding geven aan de club.