<
>

Manchester United stelt Rangnick aan als interim-manager

Pro Shots

Manchester United heeft Ralf Rangnick aangesteld als manager tot het einde van het seizoen. Daarmee heeft de club een opvolger gevonden voor Ole Gunnar Solskjaer, die werd ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten.

De 63-jarige Duitser komt over van Lokomotiv Moskou, waar hij hoofd sport en ontwikkeling was. Rangnick is nog in afwachting van een werkvergunning. Voorlopig zal assistent-trainer Michael Carrick nog voor de groep staan. Manchester United neemt het donderdag op tegen Arsenal in de Premier League. Het lijkt onwaarschijnijk dat Rangnick dan al op de bank zit.

Als trainer en technisch directeur bouwde Rangnick een indrukwekkende staat van dienst op in Duitsland. Hij had onder meer Hannover 96, Schalke '04, TSG Hoffenheim en RB Leipzig onder zijn hoede. Bij die laatste club bekleedde hij meerdere functies.

Rangnick wordt gezien als de grondlegger van de opmars van RB Leipzig in het Duitse voetbal. Daar was hij verantwoordelijk voor het technische beleid en promoveerde de club onder zijn leiding naar het hoogste niveau. Rangnick nam het stokje over van Alexander Zorniger toen hem het niet lukte om de stap naar de Bundesliga te maken. In 2016 promoveerde Rangnick met Leipzig naar de Bundesliga.

De visie van Rangnick wordt ook omarmd in Manchester, want na zijn dienstverband als manager blijft hij verbonden aan de club als adviseur voor minimaal twee jaar.

"Ik ben erg blij om aan de slag te gaan bij Manchester United en mij te focussen op het weer succesvol maken van de club. Het team is erg talentvol en heeft een goede balans van talent en ervaring. Ik zal er alles aan doen om in de komende zes maanden deze spelers te helpen om hun potentie te ontwikkelen, zowel individueel als in teamverband. Daarnaast kijk ik er naar uit om de club te ondersteunen op adviesbasis te ondersteunen voor de langere termijn", aldus Rangnick op de clubsite.