<
>

Problemen voor Van den Brom, Van Bronckhorst wint ook eerste competitieduel

Club Brugge heeft in een spectaculair duel Racing Genk met 3-2 verslagen. De ploeg van trainer Philippe Clement speelde de hele tweede helft met tien nadat kort voor rust Ignace van der Brempt na zijn tweede gele kaart naar de kant moest. Thuisclub Genk, waar John van den Brom trainer is, leek te profiteren en kwam met 2-1 voor. Maar Genk verloor alsnog mede door een goede invalbeurt van Ruud Vormer.

Brugge begon vier dagen na de afstraffing in de Champions League tegen RB Leipzig (0-5) met Vormer en Bas Dost op de bank. In de 35e minuut opende Hans Vanaken namens Brugge de score. De aanvoerder schoot knap raak uit een voorzet van Noa Lang. Met een man meer kwam Genk na rust op voorsprong. Eerst schoot Patrik Hrosovsky raak met een knappe volley. Niet veel later zette de Slowaak de ploeg van Van den Brom op voorsprong: 2-1.

Vormer was er inmiddels ingekomen. Hij stond aan de basis van de aanval waaruit Lang gelijkmaakte en gaf de assist voor de 3-2. De Uruguayaan Federico Ricca, eveneens een invaller, kopte in de 83e minuut raak uit een corner van Vormer.

Van Bronckhorst wint ook eerste competitieduel

Giovanni van Bronckhorst heeft ook zijn eerste competitiewedstrijd als manager van de Schotse voetbalclub Rangers gewonnen. De koploper van de competitie zegevierde met 3-1 bij Livingston. Van Bronckhorst debuteerde donderdag als trainer van Rangers met een overwinning op Sparta Praag in de Europa League (2-0).

De 46-jarige Rotterdammer ondertekende ruim een week geleden een contract tot de zomer van 2025 in Glasgow. Van Bronckhorst keerde als trainer terug bij de club waarvoor hij zelf tussen 1998 en 2001 speelde. De 106-voudig international van Oranje volgde de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard op.

In het eerste competitieduel onder leiding van Van Bronckhorst stond Rangers na een kwartier spelen al met 2-0 voor, via doelpunten van Scott Arfield en Joe Aribo. In de slotfase besliste invaller Fashion Sakala het duel met de 1-3. Rangers heeft aan kop van de Schotse competitie 6 punten voorsprong op Heart of Midlothian en 7 punten op Celtic, dat zondag nog tegen Aberdeen speelt.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.