<
>

Van 't Schip heeft laatste wedstrijd als bondscoach Griekenland gecoacht

ANP Foto

John van 't Schip vertrekt op 31 december bij de Griekse bond als bondscoach. De trainer van 57 jaar laat via zijn Instagram weten zijn aflopende contract niet te verlengen. Van 't Schip was 2,5 jaar bondscoach van de Grieken.

Spanje en Zweden waren te sterk in de WK-kwalificatiegroep, nadat eerder Italië en Finland toegang ontzegden voor het EK 2020. In de Nations League bleef Griekenland steken op de tweede plaats achter Slovenië. Toch wilde de Griekse voetbalbond verder met de geboren Canadees. "Maar de bond neemt zo veel tijd voor het nemen van een beslissing over de toekomst dat ik voel dat het tijd is om verder te gaan", schrijft Van 't Schip op Instagram.

"Uiteindelijk is onze visie op voetbal verschillend en ligt die niet op één lijn. Ik geloof in het Griekse voetbal en het talent dat ik hier heb gezien, maar de Griekse spelers moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te spelen. Dat kost tijd en er moeten meer Griekse spelers in de Super League spelen, zodat toekomstige coaches mogelijkheden hebben om met het nationale team succes te boeken", gaat hij door.

Hij vervolgt: "We introduceerden een algeheel jongere ploeg met talentvolle veelbelovende spelers om de toekomst van het Griekse nationale team te waarborgen. Daarmee geloven we dat we een teamgeest hebben gecreëerd die spelers en staf omarmden. We hebben samen hard gewerkt en het trainingsproces en de speelstijl veranderd waardoor we een nieuwe identiteit aan ons team hebben gegeven. In dit proces hebben we goede en minder goede resultaten behaald, maar altijd binnen onze visie van hoe we willen spelen en groeien als een team."