<
>

Manchester United komt bij Rangnick uit als tijdelijke opvolger van Solskjaer

Pro Shots

Manchester United heeft een akkoord bereikt met Ralf Rangnick om de nieuwe interim-manager te worden, dat melden bronnen aan ESPN. De 63-jarige Duitser verlaat hiervoor zijn functie als hoofd sport en ontwikkeling bij Lokomotiv Moskou. Rangnick zou een overeenkomst hebben getekend van zes maanden en later nog twee jaar verbonden blijven aan de club als adviseur. Bronnen melden dat met name de rol als adviseur voor een doorbraak zou hebben gezorgd in de onderhandelingen.

De overeenkomst is nog afhankelijk van de voorwaarde dat Lokomotiv instemt Rangnick van zijn functie te ontheffen, maar Man United verwacht dat dit geen probleem zal zijn. Naar verwachting zal de Duitser al snel voor de groep staan. Zo wordt er gesuggereerd dat Rangnick op 2 december op de bank zal zitten tijdens het duel met Arsenal. Zondag speelt Manchester United al tegen Chelsea, maar dit duel komt te vroeg voor Rangnick vanwege werkvergunningredenen.

Rangnick had eerder al de leiding bij Hannover, Schalke, Hoffenheim en RB Leipzig. Dit zijn niet de enige Duitse ploegen die hij coachte, want hij was ook actief bij het onbekende Ulm. Met deze club promoveerde Rangnick voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Bundesliga.

Niet alleen als coach kende Rangnick succes in Duitsland. In zijn tijd als directeur bij RB Leipzig maakte de club een opmars in het Duitse voetbal. Toen promoveren naar de Bundesliga eerst niet lukte onder de toenmalige coach Alexander Zorniger, besloot Rangnick zelf het roer over te nemen. En met succes, want onder zijn leiding promoveerde Leipzig naar de Bundesliga.