<
>

Onana over Ajax: "Ik wil dit hoofdstuk afsluiten en verder kijken"

ANP Foto

Als er een ding duidelijk is geworden na het Champions League-optreden van André Onana tegen Besiktas dan is het wel dat de doelman Ajax snel gaat verlaten. Na afloop van het met 1-2 gewonnen duel in Istanbul kwam de Kat uit Kameroen voor de camera bij RTL en daarbij hield hij geen blad voor de mond.

"Hoe ga ik dit zeggen? Als je een deur opent, moet je hem op een dag ook weer sluiten", begon de 25-jarige keeper zijn verhaal. "Misschien is voor mij de tijd gekomen om te vertrekken. Ik heb mijn best gedaan voor deze club, ik heb alles gedaan. We hebben veel bereikt. En als ik kijk naar de fotos van het jaar van de Europa League: volgens mij ben ik de enige die er nog steeds is. Soms zeg ik tegen mezelf: wow, dat was een geweldig seizoen. Maar zeker na wat er nu gebeurd is, is het goed om een nieuwe start te maken en vooruit te kijken. Ik ben blij om hier te zijn, maar het is ook niet gemakkelijk geweest, dus ik wil dit hoofdstuk nu afsluiten en verder kijken."

Onana begon tegen de Turkse landskampioen in de basis ten koste van Remko Pasveer, die de afgelopen wedstrijden onder de lat stond bij de Ajax. "Ik was verbaasd dat ik in de basis stond", zei Onana. "Omdat het team goed speelt en wint. En omdat Remko het goed doet. Van keeper veranderen is dan niet makkelijk. Maar ik ben blij met mijn nieuwe debuut. Wat kan ik zeggen. Ik ben blij en opgewonden." De keeper heeft nog een contract tot en met de zomer van 2022 in Amsterdam en zou mondeling al akkoord zijn met Internazionale.