<
>

Vitesse wacht zware uitdaging: "We geloven in onszelf"

Pro Shots

Vitesse-trainer Thomas Letsch beseft dat zijn ploeg in de Europese uitwedstrijd donderdag tegen Stade Rennes een positief resultaat moet behalen. "De situatie is helder: als we verder willen in de Conference League, dan zullen we hier punten moeten pakken. Daar gaan we vol voor", kondigde Letsch strijdbaar aan.

"Niemand had op voorhand verwacht dat we in deze fase nog kansen zouden hebben in deze poule, maar dit kan wel onze laatste kans zijn", vervolgde hij. "Hoe zwaar de uitdaging ook is: we geloven in onszelf en putten vertrouwen uit de vorige wedstrijden."

Stade Rennes leidt in de poule met 10 punten, gevolgd door Tottenham Hotspur (7 punten), Vitesse (6) en NS Mura (0). De Arnhemse ploeg verloor half september thuis met 2-1 van Stade Rennes. "We spelen tegen een topteam, van Champions League-kwaliteit", betoogde de Duitse oefenmeester. "Ze beschikken niet alleen over veel individuele kwaliteiten, maar zijn als collectief ook enorm gegroeid. We weten dat het een flinke uitdaging wordt, maar dat maakt ons niet nerveus. We hebben vertrouwen, omdat we het al vaker hebben laten zien op deze Europese avonden."

Letsch kan tegen Stade Rennes niet beschikken over Danilho Doekhi en Markus Schubert. Beiden zijn geschorst. Doekhi is wel meegereisd naar Frankrijk. "Danilho heeft ons gevraagd om als aanvoerder erbij te mogen zijn, om het team te kunnen ondersteunen. Het is jammer dat hij niet kan spelen, maar met Tomas Hájek en Dominik Oroz hebben we goede opties om hem te vervangen", gaf Letsch te kennen.

Jeroen Houwen neemt in het Arnhemse doel de plek in van Schubert, die begin deze maand in de verloren uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (3-2) de rode kaart kreeg. "Ik ben blij voor hem dat hij de kans krijgt om zichzelf te laten zien. Omdat hij dat al weet vanaf de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, zal hij goed voorbereid zijn", besloot Letsch.

Stade Rennes - Vitesse zie je donderdag LIVE vanaf 18.45 uur op ESPN.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.