<
>

Slot: "We hebben vanwege de financiën niet gekozen voor drie ervaren keepers"

Ofir Marciano verdedigt donderdag het doel van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de Conference League. De 32-jarige keeper uit Israël vervangt Justin Bijlow, die na een positieve coranatest in quarantaine is gegaan.

"Dat was wel even schrikken", reageerde trainer Arne Slot op de positieve test van Bijlow. "Je denkt ook meteen wie nog meer? We hebben iedereen weer getest omdat we willen voorkomen dat er geen jongens zonder klachten naar Tsjechië gaan die uiteindelijk toch besmet blijken te zijn. Maar ik ben in mijn periode bij AZ ook bijna deskundige in coronazaken geworden. We hadden toen op een geven moment 14 spelers met corona. Ik weet dus dat er de komende 10 dagen nog van alles kan gebeuren. Laten we hopen van niet."

Feyenoord nam Marciano afgelopen zomer transfervrij over van Hibernian. De Israëliër kwam in beeld na het vertrek van Nick Marsman. Marciano verdedigde eerder deze maand het doel van zijn nationale ploeg in duels met Faeröer en Oostenrijk.

19-jarige keepers
De 23-jarige Bijlow miste vorige week vanwege een lichte blessure het laatste groepsduel van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie met Noorwegen. Hij was zondag voldoende hersteld om met Feyenoord tegen PEC Zwolle. Trainer Arne Slot heeft ook de 19-jarige doelmannen Thijs Jansen en Tein Troost meer naar Praag genomen. "We moesten vanwege onze financiële middelen keuzes maken en hebben niet voor drie ervaren doelmannen gekozen", zei Slot die waarschijnlijk de Noorse middenvelder Fredrik Aursnes aan de aftrap laat verschijnen voor Feyenoord. Dat zou beteken dat Alireza Jahanbakhsh opnieuw op de bank moet plaatsnemen.

Feyenoord overwintert voor het eerst in zeven jaar in Europa als het minimaal gelijk speelt tegen Slavia, dat op een achterstand van 4 punten de huidige nummer 2 van de poule is. Zelfs een nederlaag tegen de kampioen van Tsjechië is niet rampzalig voor de club met de minste verliespunten in de Eredivisie. Feyenoord kan zich dan op 9 december in de laatste groepswedstrijd tegen Maccabi Haifa nog als groepswinnaar tussen de beste zestien ploegen van de Conference League scharen.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.