<
>

Onana keert terug in basis Ajax

Andre Onana keert na tien maanden afwezigheid terug onder de lat bij Ajax. De 25-jarige doelman krijgt de voorkeur boven Remko Pasveer. Ajax-trainer Erik ten Hag verrast met zijn opstelling tegen Besiktas, die op maar liefst zes plaatsen wordt veranderd.

Behalve Onana beginnen ook Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico in de basiself van de Amsterdammers. Op het middenveld neemt Davy Klaassen de plek over van de geschorste Edson Álvarez. Voorin krijgen vleugelaanvallers David Neres en Mohamed Daramy de kans. Dit betekent dat Ajax aan zal treden in de Tadic-variant, met aanvoerder Dusan Tadic als centrum-spits.

Opstelling: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Berghuis; Neres, Tadic, Daramy

Op jacht naar groepswinst
Ajax gaat vanaf 18.45 uur Nederlandse tijd op jacht naar de vijfde opeenvolgende zege in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdamse club treedt in Istanbul aan bij Besiktas, dat in poule C nog puntloos is.

De ploeg van coach Erik ten Hag is al geplaatst voor de achtste finales en heeft officieel nog 1 punt nodig om zich ook te verzekeren van de eindzege in de groep. De kans dat Besiktas na de winterstop nog actief is op Europees niveau, is zeer gering.