<
>

Ten Hag geeft andere jongens de kans tegen Besiktas

Ajax-trainer Erik ten Hag gaat zijn ploeg voor het Champions League-duel met Besiktas op een aantal plekken wijzigen. Edson Álvarez is er sowieso niet bij wegens een schorsing, daarnaast zijn er een aantal spelers met klachten. .

Ten Hag werd op de persconferentie opnieuw gevraagd naar mogelijke belangstelling van Manchester United. Sinds het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer wordt zijn naam in verband gebracht met de club uit Manchester. Dat is Ten Hag ook niet ontgaan. “Het is altijd fijn als je in verband wordt gebracht met clubs van deze allure”, zei de trainer op de persbijeenkomst voorafgaand het duel met Besiktas. “Ik ben bezig met Ajax”, herhaalde hij. “Over interesses van andere clubs hoeven we het niet te hebben, want er heeft zich niemand gemeld.”

De plaatsing voor de achtste finale van de Champions League nodigt uit om spelers die normaliter op de bank zitten een kans te geven tegen Besiktas. “Ik houd rekening met klachten die een aantal jongens hebben. We kijken ook naar de ontwikkeling van de ploeg, naar nieuwe tactieken en de ploeg gevarieerd te laten spelen.” Wie de spelers met pijntjes zijn, wilde Ten Hag niet zeggen

De luxepositie waarin Ajax verkeert, vraagt niet om een andere benadering, gaf Ten Hag aan. "Net als iedere andere wedstrijd willen wij winnen. We stellen de eis dat wij moeten winnen om zo ook een stap verder te komen in de ontwikkeling van het team."