<
>

Almere City laat Gertjan Verbeek binnen half jaar weer gaan

Almere City FC en trainer Gertjan Verbeek gaan uit elkaar. Het besluit volgt na de aanhoudende slechte resultaten dit seizoen. Almere staat na 16 speelronden en negen verliespartijen op de 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Er wordt nog gezocht naar een kundige opvolger. In de tussentijd neemt de huidige technische staf de honneurs waar.

''Er is vanuit beide kanten veel energie gestoken in het ingezette proces, echter is de gezamenlijke conclusie dat dat nu stokt'', is de verklaring op de clubwebsite. ''Beide partijen hebben er onvoldoende vertrouwen in dat dit op korte termijn kan worden omgebogen.''

De ervaren 59-jarige coach, die nog een contract had tot medio 2023, was pas sinds deze zomer werkzaam bij de nummer vier van vorig seizoen. De laatste nederlaag kwam hard aan bij de club uit de Flevopolder. Er werd thuis met 0-2 verloren van MVV. Verbeek vond het zo slecht dat hij aan haast aan sabotage dacht: ''Het was ondermaats, zeker voor een thuiswedstrijd. We mogen eigenlijk blij zijn dat er geen supporters waren. Het is te gek voor woorden dat ik dat al zeg.''

Verrassende aanstelling

Almere City zocht deze zomer een opvolger voor Ole Tobiasen, die ook op straat werd gezet en op interim-basis werd vervangen door Jeroen Rijsdijk. Almere was tot op de laatste speeldag in de race voor directe promotie naar de Eredivisie, maar in de play-offs ging het in de eerste ronde al mis tegen N.E.C.

De aanstelling van Verbeek was vervolgens een verrassing. Het was zijn eerste klus sinds hij in 2019 vertrok bij het Australische Adelaide United toen het seizoen daar vanwege de coronacrisis vroegtijdig werd beëindigd. In Nederland had hij Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ onder zijn hoede. Met de club uit Alkmaar won Verbeek in 2013 de KNVB-beker.