<
>

Politie start onderzoek naar ongeregeldheden bij AZ - N.E.C.

Pro Shots

De politie gaat onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek doen naar de ongeregeldheden bij AZ - N.E.C. Tijdens de wedstrijd in het AFAS-stadion richtten een groep relschoppers vuurwerk op politiemensen en stewards, braken zij door de hekken van het stadion en begaven zij zich op en naast het veld.

De wedstrijd werd daarom onderbroken. "Het gaat hier om vormen van geweld en intimidatie die niet getolereerd kunnen worden", schrijft de voetbalvierhoek Alkmaar, bestaande uit burgemeester, politie, Openbaar Ministerie en AZ, op de clubsite.
"De actie is door medewerkers van AZ in en om het stadion als intimiderend en bedreigend ervaren. Ook is er materiele schade aangericht. Daarnaast heeft de vierhoek zorgen over het zeer gevaarlijke vuurwerk dat tijdens de actie is afgestoken. Het vuurwerk dat wordt gebruikt kan voor ernstig lichamelijk letsel zorgen. De vierhoek vraagt zich af of deze ’supporters’ zich wel realiseren hoe gevaarlijk dit soort vuurwerk is", valt in het statement te lezen.

AZ - N.E.C. werd achter gesloten deuren afgewerkt. Ook in de komende duels zijn er geen supporters welkom bij Eredivisie-wedstrijden als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen. "Dat kan echter nooit aanleiding zijn voor dit soort acties", aldus de voetbalvierhoek in een statement.