<
>

Ziyech en Werner op radar FC Barcelona

Pro Shots

Het Chelsea-duo Hakim Ziyech en Timo Werner staat in de belangstelling van FC Barcelona. De twee aanvallers worden gezien als alternatieven voor Raheem Sterling van Manchester City. Het gaat om een transfer in januari, zo hebben bronnen bevestigd aan ESPN.

Barca heeft afgelopen zomer geprobeerd om Sterling te contracteren en zou daar in januari op terugkomen. City wil de Engelse vleugelflitser echter niet laten gaan. Ziyech en Werner zijn daarom naar voren gekomen als alternatieven. Door de concurrentie bij Chelsea zijn ze niet altijd meer zeker van een basisplaats. Verschillende bronnen hebben aan ESPN verteld dat Barca naar de beschikbaarheid van beide spelers heeft gevraagd.

Ziyech begon slechts twee Premier League wedstrijden in de basis dit seizoen, in totaal kwam hij elf keer in actie in alle competities. Werner, ondertussen, is beperkt tot negen optredens in alle competities, waarvan slechts zes als basisspeler. Beide spelers zijn bezig aan hun tweede seizoen bij de club. Ziyech, 28, kwam in 2020 voor 40 miljoen euro over van Ajax en Werner, 25, kwam in dezelfde zomer voor 53 miljoen euro over van RB Leipzig.

Reactie Thomas Tuchel
Op de persconferentie werd de coach van Chelsea met deze geruchten geconfronteerd. De Duitse-trainer peinst er niet over om Hakim Ziyech in januari te laten gaan. De manager van Chelsea noemt de berichten dat hij open zou staan voor een vertrek van de aanvaller 'verzinsels van de media.' Het schouwspel rond de twee zal de komende weken ongetwijfeld een vervolg krijgen.