<
>

Emmen en NAC spelen doelpuntloos gelijk op bezoek bij Jong-teams

NAC Breda heeft in de Keuken Kampioen Divisie niet weten te winnen op bezoek bij Jong PSV. Ondanks grote kansen ontsnapte de formatie van Ruud van Nistelrooy met een 0-0 gelijkspel. In een doelpuntarme avond werden nog drie duels uitgevochten. FC Volendam pakte met pijn en moeite drie punten bij Jong FC Utrecht. Jong AZ en FC Emmen kwamen ook niet tot scoren en Jong Ajax versloeg in Amsterdam nipt Roda JC Kerkrade.

Uitslagen KKD maandagavond
Jong PSV - NAC Breda: 0-0
Jong AZ - FC Emmen: 0-0
Jong Ajax - Roda JC Kerkrade: 2-1
Jong FC Utrecht - FC Volendam: 0-1

NAC zette in de openingsfase flink druk op het Eindhovense doel en het was wachten op de openingstreffer van de bezoekers, die het zonder de zieke Tom Haye moesten doen. Vooral de 16-jarige Ezechiel Banzuzi viel op, maar hij mistte een grote kans, evenals Kaj de Rooij en Boris van Schuppen.

Door de missers gingen de ploegen rusten met een brilstand op het scorebord. Net als de zes andere ploegen uit de KKD die op dat moment in actie kwamen. De Rooij lobte de bal vlak na de thee op de lat en even later overkwam hem hetzelfde met een knal van afstand. De formatie van Ruud van Nistelrooy hield vol en hield een punt over aan het duel. NAC blijft zoekende en staat op de twaalfde plaats.

Emmen heeft het moeilijk, talenten helpen Ajax aan zege

In Alkmaar ging het in de eerste helft op en neer tussen Jong AZ en Emmen. Rui Mendes en Jari Vlak stuitten op de Alkmaarse keeper Beau Reus. Spits Yusuf Barasi schoot namens AZ naast. Na rust nam AZ het initatief en was het een wonder te noemen dat de openingsgoal uitbleef. In 10 seconden tijd schoot Barasi op het been van keeper Michael Brouwer, knalde Peer Koopmeiners in de rebound op de lat en tikte Brouwer een inzet van Mohamed Taabouni naast. FC Emmen loopt door het gelijkspel de tweede plaats mis.

Van alle wedstrijden werd de ban het eerst gebroken in Amsterdam. In de 55e minuut viel er eindelijk een treffer dankzij linksback Anass Salah-Edi. Hij zette Jong Ajax met een poeier op voorsprong tegen Roda. Het antwoord was van Robert Klaasen, die een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied binnendraaide. Het 16-jarige talent Amourricho van Axel-Dongen viel in een wist binnen een minuut de 2-1 binnen te schieten. Jong Ajax staat nu vijfde.

Klik hier voor de stand van de ranglijst.