<
>

'United krabbelt terug in keuze voor interim-trainer'

Manchester United was van plan om Mike Phelan aan te stellen als interim-trainer na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer op zondag, maar zag daar uiteindelijk van af uit angst voor een reactie van de supporters, zo hebben bronnen aan ESPN verteld.

Solskjaer werd ontheven van zijn taken na de 4-1 nederlaag tegen Watford op Vicarage Road op zaterdag. Assistent Michael Carrick zal de leiding overnemen voor de Champions League wedstrijd tegen Villarreal op dinsdag.

Maar bronnen hebben aan ESPN verteld dat de bazen van United aanvankelijk van plan waren om de teugels in handen te geven van Phelan voordat ze besloten dat Carrick, een populaire oud-speler die tussen 2006 en 2018 meer dan 450 keer voor de club uitkwam, waarschijnlijk meer steun zou krijgen onder spelers en fans.

Verschillende spelers zouden verbijsterd zijn over de beslissing van de club om Solskjaer te ontslaan, maar de kern van zijn trainersstaf te behouden, waaronder Phelan, Carrick en Kieran McKenna. Men vreest dat er ondanks het vertrek van de Noor op korte termijn niet veel zal veranderen omdat veel van de coaching en voorbereiding op wedstrijden al werd gedelegeerd aan deze stafleden.

United is zondag pas begonnen met het zoeken naar een interim-trainer die de ploeg tot het einde van het seizoen onder zijn hoede kan nemen. Carrick heeft geen enkele aanwijzing gekregen over de duur van zijn aanstelling en zou zondag tegen Chelsea en op 2 december tegen Arsenal op Old Trafford aan de leiding kunnen staan. De voormalige middenvelder van Engeland probeert een einde te maken aan de terugval in vorm, waardoor United zeven van hun laatste 13 wedstrijden in alle competities heeft verloren.

Er wordt gespeculeerd dat Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino de eerste keus van de club is om de permanente vacature in te vullen en dat de Argentijn geïnteresseerd zou zijn om het stokje over te nemen. Ajax-trainer Erik ten Hag is een andere naam die in aanmerking komt, terwijl United ook goed zal kijken naar Atletico Madrid-trainer Diego Simeone.