<
>

Sjoerd Mossou 'ontdekt' Feyenoord in eerste aflevering Ontdek de Eredivisie op ESPN

Pro Shots

In ‘Ontdek de Eredivisie’ neemt journalist Sjoerd Mossou de kijker mee langs de mooiste voetbalplekken van Nederland. Hij doet dit in het teken van het jubileumjaar van de Eredivisie. Vanavond is om 18.00 uur de eerste aflevering te zien op ESPN. Daarin ontdekt Mossou de verhalen achter Feyenoord. Zo bezoekt hij Stadion Feyenoord, de Coolsingel en Café 't Haantje en spreekt hij onder anderen met Wilfried de Jong en Mario Been.

Stadion Feyenoord

"Het beroemdste stadion van Nederland. Hét stadion van Nederland denk ik", aldus Mossou die de eerste aflevering van de serie bij Stadion Feyenoord - oftewel De Kuip - begint. Samen met fotograaf en Feyenoord-supporter Willem de Kam bespreekt hij wat De Kuip nou zo uniek maakt. Het bouwwerk, de tribunes, de mensen en nog meer van dit soort fundamentele zaken.

De Coolsingel

Op de Coolsingel heeft Mossou afgesproken met Rotterdammer Wilfried de Jong. Daar blikken zij terug op het binnenhalen van de Europacup in 1970. Later brengen de twee ook nog een bezoek aan de Hofpleinfontein waar De Jong in 2017 een nat pak haalde om het kampioenschap van Feyenoord te vieren.

Café 't Haantje

In Café 't Haantje drinkt Mossou koffie met Mario Been. Samen met de oud-voetballer van Feyenoord haalt hij herrinneringen op. "Dit is wel echt een Feyenoord Café, Ernst Happel zat hier vaak voor het raam te kaarten", vertelt Been. Happel, de toenmalig coach van de Rotterdammers, woonde dichtbij Café 't Haantje in de Immanuel Kantstraat, net als Ove Kindvall. "De beroemdste Feyenoord spits en de beroemdste Feyenoord trainer aller tijden denk ik, in ieder geval populairste, woonden dus vlakbij elkaar", aldus Mossou.

De eerste aflevering van 'Ontdek de Eredivisie' is vanavond om 18.00 uur te zien op ESPN en om 18.15 uur online op ESPN.nl.