<
>

Werder Bremen-trainer Anfang opgestapt na beschuldigingen fraude vaccinatiebewijs

Pro Shots

Markus Anfang is na beschuldigingen van fraude opgestapt als trainer van Werder Bremen. Dat meldde de voetbalclub die uitkomt in de tweede Bundesliga. Tegen Anfang loopt een onderzoek voor mogelijk gebruik van een vals vaccinatiebewijs.

Vrijdag werd bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar Anfang en diens assistent Florian Junge. Ook die heeft zaterdag, kort voor de thuiswedstrijd tegen Schalke 04, zijn ontslag ingediend. "Ik heb op grond van de ondertussen extreem belastende zaak voor de vereniging, het elftal, mijn familie en mezelf besloten dat ik mijn werk als coach van Werden Bremen met onmiddellijke ingang beëindig", liet Anfang via Werder weten.

"Dubbel gevaccineerd"

Anfang ontkende vrijdag de beschuldiging. "Ik ben net als iedereen dubbel gevaccineerd en heb mijn beide inentingen gekregen in een officieel vaccinatiecentrum en daar ook de bijbehorende stempel in mijn gele boekje gekregen", liet hij weten. "Ik ging er uiteraard van uit dat alles in orde was."

Sportief directeur Frank Baumann verklaarde dat Anfang en Junge hun verantwoordelijkheid hebben genomen. "Ze dragen daarmee bij dat de rust wederkeert. We respecteren hun besluit", aldus Baumann, die op zoek gaat naar een nieuwe technische staf.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt