<
>

Sjoerd Mossou 'ontdekt' de Eredivisie op ESPN

Schrijver en AD-journalist Sjoerd Mossou gaat in het nieuwe ESPN-programma ‘Ontdek de Eredivisie’ op zoek naar bijzondere locaties uit de historie van de Eredivisie. Het nieuwe programma is onderdeel van het jubileumjaar van de Eredivisie. De eerste uitzending, waarin bijzondere Feyenoord-locaties centraal staan, is maandag 22 november te zien op ESPN en online op AD.nl en ESPN.nl.

Nederlandse voetbalcultuur
In ‘Ontdek de Eredivisie’ neemt journalist Sjoerd Mossou de kijker mee langs de mooiste voetbalplekken van Nederland. In welke wijk, trapveldje, woonhuis of café liggen de wortels van onze clubs? Waar komen voetballiefhebbers uit Alkmaar, Groningen of Den Haag het liefst op wedstrijddagen?

In iedere aflevering bezoekt Mossou een voetbalstad die op één of andere manier kleur gaf aan 65 jaar Eredivisie. Samen met voetbaliconen bezoekt hij bijzondere locaties, haalt mooie anekdotes op en duikt zo in de Nederlandse voetbalcultuur. Couleur locale, voetbalromantiek en actualiteit vinden elkaar in het eerste 'voetbalreisprogramma' van Nederland.

"Het was heel tof om te zien hoe clubs diepgeworteld zijn in hun stad of regio", zegt Sjoerd Mossou over het maken van de serie. "We zijn kriskras door Nederland getrokken, en overal vind je wel plekken met een bijzonder verhaal. Café De Paap in Den Haag bleek niet alleen een te gek muziekcafé, maar ook historische grond. Wilfried de Jong leerde me wat de Coolsingel nu precies zo bijzonder maakt. En het 'Broodje AZ' bij Snackbar Danny bleek een regelrechte aanrader."

65 jaar Eredivisie
'Ontdek de Eredivisie' is onderdeel van het jubileumjaar ’65 jaar Eredivisie’. Naast de videoserie er verschijnt een speciale editie van voetbalmagazine Santos.

‘Ontdek de Eredivisie’ is vanaf 22 november om 18.00 uur te zien op ESPN en online op ESPN.nl.