<
>

Canada dicht bij WK na zege op Mexico

Canada is hard op weg om voor het eerst in 36 jaar weer deel te nemen aan het WK voetbal. Dankzij een 2-1-zege op Mexico pakte de ploeg de eerste plaats in de WK-kwalificatiegroep van Noord- en Midden-Amerika, nadat eerder de Verenigde Staten punten lieten liggen bij Jamaica (1-1). Ook Mexico stond nog boven de Canadezen die Cyle Larin twee keer zagen scoren.

De aanvaller van Besiktas scoorde voor en na de rust. Hector Herrera maakte in de 90e minuut de 2-1 voor de Mexicanen, bij wie Ajacied Edson Álvarez een kwartier voor tijd gewisseld werd. Het veld in Edmonton, waar de temperatuur rond de 8 graden onder nul lag, was voor het duel sneeuwvrij gemaakt.

De Verenigde Staten speelden gelijk bij Jamaica. Timothy Weah, zoon van oud-voetballer en nu Liberiaans president George Weah, had de Amerikanen in Kingston aan een vroege voorsprong geholpen waarna Michail Antonio, normaal spits van West Ham, al in de 22e minuut gelijkmaakte.

Canada heeft 16 punten uit acht duels, de Verenigde Staten volgen met 15. Mexico heeft er 14, net als Panama. Drie landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.