<
>

België en Frankrijk ongeslagen naar Qatar

Pro Shots

België en Frankrijk gaan ongeslagen naar het WK voetbal in Qatar. Beide landen waren al zeker van groepswinst en daarmee directe plaatsing voor de eindronde, maar ook in de laatste wedstrijd van de WK-kwalificatie leden ze geen verlies. Frankrijk won in Helsinki met 2-0 van Finland, België hield in Cardiff Wales op 1-1.

Het punt voor Wales was voldoende om zich als nummer twee van de poule van deelname aan de play-offs voor het WK te verzekeren. Kevin de Bruyne opende al vroeg de score voor de Belgen, Kieffer Moore maakte het doelpunt voor de thuisploeg.

Tsjechië won weliswaar met 2-0 van Estland, maar eindigde als derde in de groep van België en Wales. De Tsjechen mogen desondanks meedoen aan de play-offs omdat zij groepswinnaar waren in de Nations League.

Frankrijk boorde de Finse hoop op het halen van de WK-play-offs de grond in. Goals van Karim Benzema en Kylian Mbappé in de tweede helft bezorgden de Scandinaviërs een kater, omdat Oekraïne met 2-0 Bosnië-Herzegovina opzijzette en daarmee het begeerde ticket voor de play-offs bemachtigde.

In dit artikel is gebruik gemaakt van informatie van het ANP.