<
>

Onana schakelt Haller en Sangaré uit, Marokko ongeslagen

In groep D van het Afrikaanse WK-kwalificatietoernooi heeft Kameroen met 1-0 gewonnen van Ivoorkust. Door de zege klimt Kameroen over Ivoorkust heen en heeft het een ticket voor de play-offs te pakken. In groep I had Marokko geen enkele moeite met Guinee. De Leeuwen van de Atlas wonnen met 3-0 en gaan ongeslagen naar de play-offs.

Kameroen 1-0 Ivoorkust

Het scenario voor Kameroen was duidelijk tegen Ivoorkust: er moest gewonnen worden om het ticket voor de play-offs te bemachtigen. André Onana begon op goal bij de Ontembare Leeuwen en was met enkele fraaie reddingen belangrijk. Het was de tweede keer dat de doelman van Ajax onder de lat stond, na zijn schorsing wegens dopinggebruik. Bij Ivoorkust stond Ajax-spits Sébastien Haller in de basis terwijl PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré vanaf de rust speelde.

Het stond bij rust al 1-0 voor de thuisploeg. Karl Toko Ekambi schoot fraai raak na een snelle uitbraak. Ivoorkust deed er vervolgens alles aan om nog terug te komen in de wedstrijd maar Onana stond een aantal keer goed in de weg en hield de nul. Hij kan zich opmaken voor de play-offs terwijl het WK er voor Haller en Sangaré op zit.

Marokko 3-0 Guinee

Ondanks dat Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui al een tijdje zijn verbannen uit het team van Marokko, presteert de ploeg geweldig in groep I. Ook in de wedstrijd tegen Guinee was het oppermachtig en won het met 3-0. De zege betekent dat Marokko 18 punten heeft gepakt uit zes wedstrijden in de groep.

In de wedstrijd tegen Guinee was Ryan Mmaee de grote man. In de 21ste minuut benutte de spits van Ferencváros een strafschop. In de 29ste minuut verdubbelde hij ook nog eens de score door heel fraai raak te schieten. Ayoub El Kaabi maakte er in de 60ste minuut ook nog 3-0 van. Bij Marokko speelde N.E.C.-verdediger Souffian El Karouani 63 minuten en AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal viel vijf minuten voor het einde in.