<
>

Van Bronckhorst als trainer terug bij Rangers

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe hoofdtrainer van de Schotse topclub Rangers FC. De 46-jarige Rotterdammer heeft een contract voor 3,5 jaar ondertekend bij de Schotse kampioen.

Van Bronckhorst moet eerst nog wel een werkvergunning ontvangen voordat hij in Glasgow aan de slag kan gaan. Volgens zijn zaakwaarnemer Guido Albers duurt dat minimaal twee werkdagen. "Voor het weekeinde gaat dat zeker niet meer lukken", laat hij weten. De bekerwedstrijd zondag thuis tegen Hibernian zal Van Bronckhorst sowieso nog van de tribune bekijken.

Oud-international Roy Makaay gaat waarschijnlijk als naaste assistent van Van Bronckhorst fungeren. "Normaal gesproken klopt dat inderdaad, maar zijn contract is nog niet ondertekend teruggekomen. Dat komt echter wel goed", aldus Albers. Van Bronckhorst en Makaay kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord.

Volgens Albers komt er waarschijnlijk nog een andere Nederlandse assistent-trainer in de technische staf van Rangers FC bij. "Dat kost echter nog wat meer tijd."

Rangers was op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Steven Gerrard, die een week geleden overstapte naar de Engelse club Aston Villa. Van Bronckhorst kwam tussen 1998 en 2001 uit voor de Schotse recordkampioen.

De 106-voudig international van Oranje was van 2015 tot en met 2019 trainer van Feyenoord. Hij leidde zijn club in 2017 naar de eerste landstitel in achttien jaar. Van Bronckhorst ging begin vorig jaar aan de slag bij de Chinese club Guangzhou R&F, maar in december stapte hij op.

Rangers FC staat bovenaan in de Schotse competitie. De voorsprong op concurrent Celtic bedraagt 4 punten. Op 25 november wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag in de Europa League. Mogelijk debuteert Van Bronckhorst bij dat duel op de bank.

"Ik ben zeer verheugd om als nieuwe trainer terug te keren bij Rangers", laat Van Bronckhorst opgetogen weten. "Ik prijs mezelf gelukkig dat ik kan gaan werken met een team dat er op alle fronten goed voorstaat en dat voor een groot deel bestaat uit winnaars. Ik kijk ernaar uit om het werk dat al is gedaan voort te zetten en te verbeteren. Ik ben dankbaar dat ik bij deze geweldige club met de ongelooflijke supporters weer aan het werk mag."

Volgens sportief directeur Ross Wilson haalt Rangers FC met Van Bronckhorst een echte winnaar binnen. "Dat heeft hij in het verleden wel bewezen. In heel Europa werd hij als speler gerespecteerd en als coach kan hij op hetzelfde respect rekenen. Hij kent de club, hij kent de kwaliteiten van de selectie en zit helemaal op dezelfde lijn wat betreft aanpak en mentaliteit."

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.