<
>

Van Marwijk mag blijven dromen, WK ver weg voor Advocaat

Pro Shots

Door een 1-0 zege op Libanon gloort er nog steeds hoop voor op WK-deelname voor de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk. Het land staat nu op de derde plek in de poule, die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Ali Mabkhout werd matchwinner in het duel met Libanon. In de 85ste minuut benutte hij een strafschop. Mabkhout bezorgde Van Marwijk de eerste zege in de groep. Verenigde Arabische Emiraten heeft zes wedstrijden zes punten verzameld.

Advocaat hard onderuit tegen Zuid-Korea

Dick Advocaat heeft met Irak niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Zuid-Korea. Het WK-kwalificatieduel ging dinsdag ruim verloren: 0-3.

Advocaat wacht daardoor nog altijd op zijn eerste zege met de Irakezen. Met 4 punten uit zes duels staat het land op de voorlaatste plaats in groep A van de kwalificatie. De achterstand op nummer 3, de Verenigde Arabische Emiraten van bondscoach Bert van Marwijk, is 2 punten. De nummer 3 strijdt met de nummer 3 uit de andere poule voor deelname aan de play-offs.

Lee Jae-sung, Son Heung-min (strafschop) en Jeong Woo-yeong maakten de doelpunten voor Zuid-Korea, dat steeds dichter bij deelname aan het WK komt. Iran en Zuid-Korea hebben een grote voorsprong op de rest. De eerste twee landen kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.