<
>

Nigeria en Algerije door naar play-offs van het WK

Nigeria en Algerije hebben zich allebei geplaatst voor de play-offs van het WK dat in 2022 wordt gehouden in Qatar. Beide ploegen hadden het ondanks hun favorietenrol nog knap lastig in de laatste wedstrijd van hun groep. Algerije kwam niet verder dan een gelijspel tegen Burkina Faso (2-2) en ook Nigeria speelde gelijk. Zij speelden tegen Kaapverdië (1-1).

Nigeria 1-1 Kaapverdië

Het begin in Lagos was fantastisch. Al na een minuut kwam Nigeria op 1-0 door een fout in de verdediging van Kaapverdië. Napoli-spits Victor Osimhen profiteerde optimaal en schoot binnen. Vijf minuten later werd het ook al 1-1. Stopira scoorde uit een hoekschop van Kaapverdië en klopte Sparta-doelman Maduka Okoye.

'De Blauwe Haaien' moesten nog een doelpunt maken om Nigeria van plek 1 te stoten in groep C. Met De Graafschap-speler Jeffry Fortes en oud-Cambuur en Heracles speler Jamiro Monteiro ging Kaapverdië er nog vol voor. Helaas voor hun was de Nigeriaanse verdediging te goed. Op een paar hachelijke momenten voor het doel van Okoye na, kwam het gelijke spel niet meer in gevaar en plaatst Nigeria zich voor de play-offs van het WK-voetbal.

Algerije 2-2 Burkina Faso

Algerije had net als Nigeria genoeg aan een punt. In de confrontatie met Burkina Faso begon Algerije goed. Sterspeler van Algerije, Riyad Mahrez, was na 21 minuten verantwoordelijk voor de 1-0. Burkina Faso moest het doen zonder sterspelers Lassina Traoré en Bertrand Traoré, maar kwamen desondanks toch op 1-1 door een doelpunt van Zakaria Sanogo.

Even zat de schrik er goed in bij Algerije , dat heel veel moeite had om het spel te maken. Na 68 minuten schoot Sofiane Feghouli echter raak en zorgde voor een golf van opluchting onder de Algerijnse supporters. Die opluchting was van korte duur toen Issoufou Dayo in de 83ste minuut er toch nog 2-2 van maakte. Hij schoot een strafschop raak. Ook hier bleef de grootmacht uiteindelijk overeind. FC Twente-speler Ramiz Zerrouki speelde 90 minuten voor het Algerijnse elftal.