<
>

Cillessen en Bergwijn starten tegen Noorwegen

Jasper Cillessen staat dinsdagavond tegen Noorwegen onder de lat. De keeper krijgt de voorkeur boven Mark Flekken en Tim Krul om de geblesseerde Justin Bijlow te vervangen. Het laatste Oranje-optreden van Cillessen dateert van meer dan een jaar geleden, in de Nations League-wedstrijd tegen Italië.

Ten opzichte van het duel met Montenegro heeft Louis van Gaal nog twee wijzigingen doorgevoerd. Steven Bergwijn start als rechtsbuiten in plaats van Donyell Malen. Matthijs de Ligt vervangt in het centrum de geblesseerde Stefan de Vrij. Bondscoach Louis van Gaal brak een botje in zijn heup en volgt de wedstrijd vanuit een skybox in De Kuip. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaasten voor het WK.

Opstelling Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Blind; Klaassen, De Jong en Wijnaldum; Bergwijn, Depay en Danjuma.

Opstelling Noorwegen: Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen en Meling; Ødegaard, Thorsby en Normann; Elyounoussi, Sørloth en Solbakken.

Eerste keeper onduidelijk

Cillessen was lang eerste doelman van het Nederlands elftal. Hij miste afgelopen zomer het EK na een positieve coronatest. Louis van Gaal selecteerde Cillessen aanvankelijk niet voor Oranje. Hij nodigde de in Groesbeek geboren keeper vorige week pas uit nadat Joël Drommel zich ziek had gemeld.

Krul sloot aan bij de selectie als vervanger voor Bijlow, maar de keuze leek te gaan tussen Cillessen en Flekken. Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag gaf de bondscoach nog aan dat Cillessen de nummer drie was, achter Flekken. ''Wij hebben met Cillessen gesproken. En hem uitgelegd dat hij nummer 3 is. Op dít moment. Ik zeg het er maar weer bij; op dit moment. Bij mij kan hij ook nummer 1 zijn.''

De voorbeschouwing op Oranje - Noorwegen in ESPN Vandaag is vanaf 19:30 uur te volgen op ESPN.