<
>

Noorse bondscoach Solbakken: "We spelen tegen een van de beste teams van Europa''

Bondscoach Stale Solbakken van Noorwegen verwacht niet dat de gebroken heup van Louis van Gaal invloed heeft op het beslissende duel van zijn ploeg van dinsdagavond met het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie. "Ik denk dat het een groter probleem voor ze was geweest als Frenkie de Jong dit was overkomen", zei hij.

Solbakken had zaterdag vroeg in de avond niet meer verwacht dat Noorwegen na het gelijkspel tegen Letland (0-0) nog in een rechtstreekse confrontatie met Oranje om de groepswinst en rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Qatar zou mogen strijden. Maar Nederland liet een paar uur later ook punten liggen tegen Montenegro (2-2). "Dat verbaasde me wel een beetje", bekende hij. "Maar nu hebben we wel weer kans."

"Maar dat wil niet zeggen dat wij wel even winnen van Nederland", zei Solbakken. "We spelen tegen een van de beste teams van Europa. Hilbert van der Duim heeft zich ook weleens te vroeg rijk gerekend", verwees hij naar het EK schaatsen van 1981 toen de kleurrijke Nederlandse schaatser een ronde voor het einde van de race al juichend over de streep kwam. "Nederland stopte nu ook te vroeg. Normaal weten ze wel hoelang een wedstrijd duurt."

Oranje heeft voldoende aan een gelijkspel tegen Noorwegen. "Maar ik verwacht dat ze gaan aanvallen", zei Solbakken. "Maar we zijn zeker niet kansloos. We zullen wel op ons hoogste niveau moeten spelen. Dan kan alles gebeuren. Ik hoop dat Van Gaal snel herstelt van zijn blessure. Hij is nog steeds een voorbeeld voor heel veel trainers. Ik wens hem beterschap.

In dit artikel is inormatie uit het ANP gebruikt.