<
>

Jong Oranje evenaart grote Oranje in Gibraltar met zevenklapper

Het grote Oranje had in maart al lieten zien hoe er met 0-7 kan worden gewonnen in Gibraltar. Jong Oranje deed vervolgens hetzelfde tegen de dwergstaat. Door de grote overwinning staat Jong Oranje nu eerste in de poule.

Schoolkinderen hadden vrijaf gekregen om de wedstrijd bij te mogen wonen en telkens wanneer de Jong Gibraltar-spelers ook maar richting de middenlijn gingen met de bal zwengelde het gejuich aan. Echte kansen kreeg de thuisploeg niet, maar het bleek een prima leerschool voor de Gibraltarezen, die naar alle waarschijnlijkheid wel vaker klop zullen krijgen in internationaal voetbal.

Tegen Jong Oranje stond de nul vijftien minuten lang op het scorebord. Na een snelle combinatie tussen Ki-Jana Hoever, Brian Brobbey en Kenneth Taylor kreeg aanvoerder Joshua Zirkzee de bal voor de voeten. Hij legde de bal voor doel opzij en gunde daarmee zijn vroegere Feyenoord-ploeggenoot Crysencio Summerville zijn eerste goal in dienst van Jong Oranje. Vier minuten later volgde de 0-2. Een voorzet van linksback Ian Maatsen veranderde van richting en dat bood Hoever de kans om eveneens zijn eerste doelpunt namens Jong Oranje tegen de touwen te schieten.

Drie goals in zes minuten
Een derde goal voor rust zat er mede door een afgevlagde aanval niet meer in. Na rust – waar Wouter Burger zijn debuut maakte voor Jong Oranje - ging het hard. In een tijdsbestek van zes minuten konden er drie kralen op het telraam worden geschoven. In de 48ste minuut was het Kenneth Taylor die met een ingestudeerde hoekschop Brobbey vond: 0-3. Vervolgens maakte Zirkzee twee goals. De 0-4 uit een teruggelegde bal van Hoever, de 0-5 uit een voorzet van dezelfde verdediger.

Vervolgens waren het de invallers die het deden bij Jong Oranje. Uit een mooie aanval was het Burger die mede-invaller Jurgen Ekkelenkamp vond. De speler van Hertha BSC-haalde vervolgens de trekker knap over: 0-6. Vervolgens was Ekkelenkamp aangever op de 0-7. Hij snelde aan de linkerflank zijn tegenstanders voorbij en zette hard voor op invaller Daishawn Redan, die van dichtbij raak schoot.