<
>

Van Gaal in rolstoel voor cruciale WK-kwalificatiewedstrijd na val op heup

Pro Shots

Louis van Gaal is op zijn heup gevallen en in een rolstoel terecht gekomen in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. "Louis kan niet lopen en zit in een rolstoel. Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd van dinsdag te halen", aldus een woordvoerder. Assistent-trainer Henk Fraser reed Van Gaal in een golfkar naar het trainingsveld, waar de spelers onder leiding van de andere assistent Danny Blind al waren begonnen aan de warming-up.

Na de training van gisteravond is Van Gaal met spelers en staf naar het hotel gefietst. Daar gleed hij ongelukkig uit bij het neerzetten van zijn fiets. Van Gaal is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan. Hij wordt niet geopereerd, zijn kwetsuur moet vanzelf herstellen.

Desondanks wil Van Gaal er alles aan doen om bij de groep blijven om Oranje te leiden in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van morgenavond tegen Noorwegen. Er wordt nu gekeken op welke manier de bondscoach de wedstrijd tegen Noorwegen kan leiden. Om 13:30 uur volgt een persconferentie in aanloop naar het duel met Noorwegen.

Van Gaal kreeg in 2012 een nieuwe heup. Vijf jaar eerder belandde hij als trainer van AZ al eens in een rolstoel met een gebroken enkel en kuitbeen. Het ging mis toen Van Gaal op de jaarlijkse reünie van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO) een demonstratie polsstokhoogspringen gaf. Vlak na zijn operatie volgde Van Gaal een thuiswedstrijd van AZ vanuit een skybox in het stadion. Enkele dagen later zat hij in Eindhoven bij de uitwedstrijd tegen PSV in een rolstoel langs de lijn. PSV had in de dug-out twee stoelen weggehaald, zodat Van Gaal daar met zijn rolstoel kon staan.