<
>

Kroatië plaatst zich voor WK na zege op concurrent Rusland

Pro Shots

Kroatië heeft zich verzekerd van deelname aan het WK voetbal van volgend jaar. De Kroaten wonnen in eigen huis de cruciale ontmoeting met Rusland met 1-0. Het enige doelpunt in Split kwam op naam van de Rus Fjodor Koedrjasjov.

Verdediger Koedrjasjov, uitkomend voor de Turkse club Antalyaspor, werkte in de 81e minuut de bal uit een voorzet vanaf links bij de tweede paal onfortuinlijk in zijn eigen doel. Keeper Matvej Safonov zat er nog aan op het drassige veld, maar kon de bal niet uit zijn doel werken.

Het duel stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. Door de zege kwamen de Kroaten op 23 punten, 1 meer dan Rusland, dat veroordeeld is tot de play-offs. Kroatië stond op het vorige WK, in Rusland, in de finale. Frankrijk bleek in Moskou met 4-2 te sterk.

Slowakije maatje te groot voor Malta, Slovenië langs Cyprus

In dezelfde poule H werden nog twee duels voor de vorm afgewerkt. Slowakije bleek een maat te groot voor Malta. Het duel eindigde in 0-6. Ondrej Duda maakte een hattrick.

Slovenië won maar nipt van Cyprus. Na de 2-0 van Adam Gnezda leek de buit binnen, maar door rake afstandsknal van Andronikos Kakoullis werd het nog even spannend: 2-1.

In dit artikel is informatie uit het ANP gebruikt.