<
>

Ten Hag: "Antony gaat voor heel veel clubs interessant zijn"

In Goedemorgen Oranje ging Ajax-trainer Erik ten Hag in op de interesse rondom Antony, van wie hij van alles spelers de kans het grootste acht dat hij de hoofdstad van Nederland zal gaan verlaten.

Hans Kraay jr. vroeg de coach van welke speler hij denkt dat een stap gaat maken. "Antony, dat is duidelijk. Als je bij de Braziliaanse selectie een rol speelt en minuten maakt daar dan is het duidelijk dat daaraan getrokken gaat worden", zei Ten Hag. Wat voor prijskaartje er aan de Brazilliaan hangt, is niet duidelijk. "Dat is moeilijk te zeggen. Je weet niet hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Het economische component. Als je ziet in Nederland gaan we weer in lockdown en wat voor economische gevolgen heeft dat. Maar sportief gezien is het een ongelofelijk talent. Hij maakt een mooie ontwikkeling door. En zeker als wij in de Champions League presteren dan is het duidelijk dat hij in de spotlights komt en voor heel veel clubs interessant gaat zijn."

Onana bij de selectie
André Onana maakt na zijn schorsing deel uit van de selectie van Ajax. "Uiteindelijk maak je altijd een beslissing voor wat goed is voor het team. Als wij op het moment dat Stekelenburg wegvalt en we topambities hebben. Dan moet je je beste spelers binnen je club gebruiken. Dus dat was voor mij de reden om André weer bij de selectie te halen. Dat gaat in overleg. Natuurlijk zijn we niet blij dat hij niet zijn contract wil verlengen, maar uiteindelijk is het wel zo dat hij onder contract staan bij Ajax. Hij heeft nog steeds de motivatie om in de tijd dat hij bij Ajax is honderd procent te leveren. Dan moeten we daar gebruik van maken."

Al zal het niet zo zijn dat Ten Hag zijn huidige keeper - Remko Pasveer - snel zal passeren. "Dan stel ik het team op dat op dat moment het beste is. Niet altijd de beste speler hoeft te spelen, maar voor het team kan een andere speler beter zijn." Of Ajax nog een poging gaat ondernemen het contract van de keeper van Kameroen alsnog te verlengen? "Dat is niet aan mij. Dat is aan Marc of hij nog een poging wil wagen. Die beslissingen zijn genomen. Ik moet met deze selectie aan de slag."