<
>

Noorse bondscoach na gelijkspel Oranje: 'We leven nog'

ANP Foto

Het pijnlijke gelijkspel van Nederland tegen Montenegro is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Dat Oranje in de laatste tien minuten een 0-2 voorsprong uit handen geeft in het Balkan-land is voer voor buitenlandse media.

De Noorse bondscoach Ståle Solbakken zei tegenover het Noorse VG aan 'We leven nog' en dat is een understatement. Bij een overwinning dinsdag in De Kuip kunnen de Noren alsnog een weg naar het WK in Qatar vinden. Of het resultaat van Oranje iets zal veranderen voor de bondscoach: "Nee, we gaan winnen."

Het Duitse BILD opende de site met 'Nederland struikelt op weg naar WK-ticket'. "Nederland verspeelde door een 0-2 voorsprong in Montenegro een WK-ticket naar Qatar. Uiteindelijk werd het slechts 2-2", zo schrijft BILD. "In 2018 miste Oranje op gênante wijze het WK, nu dreigt de volgende knock-out." De Duitse collega's van Kicker beamen dat. "Oranje siddert plotseling. Nu is het afwachten wat Oranje doet. Nedeland zou zelfs het mondiale voetbalfeest nog helemaal kunnen missen."

Sky Sports Engeland refereert eveneens naar de afwezigheid in 2018. "Nederland was acht minuten verwijderd van een onaantastbare voorsprong in de groep. Met een 0-2 voorsprong probeerden ze de bittere herinneringen aan het missen van het laatste WK in Rusland uit te bannen. Tevergeefs."

Het Franse L'Équipe jaagt Nederland - Noorwegen aan als 'Een beslissende laatste wedstrijd tegen de Noren om elke desillusie voor Oranje te voorkomen' en spreekt verder van de puike prestaties van Memphis Depay in de WK-kwalificatiereeks. Ook het Spaanse El Mundo Deportivo omschrijft de Barcelona-speler als 'de ster van dit Nederlands Elftal'. De collega's van Marça voegen daaraan toe: "Na de afwezigheid op het afgelopen WK kan het ongeluk zich herhalen voor Oranje."