<
>

Malen, Memphis en Danjuma vormen Nederlandse aanvalstrio in duel met Montenegro

Nederland speelt vanavond om 20.45 uur in Podgorica tegen Montenegro. Louis van Gaal heeft zojuist bekendgemaakt met welke elf namen hij deze een na laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2022 gaat starten.

De bondscoach komt, ondanks wat afmeldingen, met weinig verrassingen. Justin Bijlow staat onder de lat. Voor hem vindt hij Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Daley Blind voor zich in de achterhoede. Op het drie-mans middenveld worden Davy Klaassen en Frenkie de Jong gewoon bijgestaan door Georginio Wijnaldum die dinsdag nog een training oversloeg, omdat hij zich niet fit voelde.

De grootste vraag was hoe Van Gaal de aanval in zou richten. In het laatste kwalificatieduel tegen Gibraltar begonnen Steven Berghuis, Memphis Depay en Noa Lang in de basis. De aanval ziet er dit keer, mede door de afmelding van Berghuis, heel anders uit. Van Gaal stuurt vanavond Donyell Malen en Arnaut Danjuma samen met Memphis Depay het veld op.

Volledige opstelling: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, De Jong, Wijnaldum; Malen, Memphis, Danjuma.

Op scherp

Mocht Oranje vanavond winnen, dan is het al geplaatst voor het WK in Qatar. Als Nederland niet wint, maakt het volgende week met Noorwegen uit wie zich direct plaatst voor het eindtoernooi. Er zijn vanavond een aantal spelers die moeten uitkijken voor een schorsing. Basisklanten Van Dijk en Malen staan beiden op scherp, net als Ryan Gravenberch en Steven Bergwijn. Deze spelers missen het duel met Noorwegen als zij tegen Montenegro een gele kaart pakken.

Vanavond in ESPN Vandaag: Om 19.30 uur voorbeschouwing Montenegro - Nederland met Fresia Cousiño Arias en Hans Kraay jr, en om 23.00 uur de nabeschouwing met dezelfde namen. Te zien op het eerste kanaal.