<
>

Mmaee goudhaantje Marokko, Egypte naar volgende ronde

Marokko blijft foutloos in de WK-kwalificatie. De Leeuwen van de Atlas waren al verzekerd van de volgende ronde van de WK-kwalificatie, maar wonnen desondanks van Soedan met 0-3. Ryan Mmaee was opnieuw het goudhaantje voor de Marokkanen met twee goals.

Soufyan Amrabat was de enige 'Nederlandse' Marokkaan die speeltijd kreeg tegen Soedan. Na twee minuten gaf de middenvelder van Fiorentina een assist op Mmaee, die de bal makkelijk inschoot. Na iets meer dan een uur spelen kwam Mmaee opnieuw op het scorebord, nadat hij de bal uit een klutssituatie kon inschieten. In de 93ste minuut was het Watford-middenvelder Imran Louza die de eindstad op het bord zette met een volley.

Ook Egypte is verzekerd van de volgende ronde van de WK-kwalificatie. De ploeg van superster Mo Salah - die tijdens de rust een fan van zich af moest slaan - speelde met 2-2 gelijk in Angola en is daardoor niet te achterhalen door Gabon. Dat betekent dat Pierre-Emerick Aubameyang opnieuw geen eindtoernooi haalt met zijn land.

Toch deed Angola er alles aan om het Egypte moeilijk te maken. Helder Costa van Valencia zette de thuisploeg met een pegel op voorsprong, waarna M'Bala Nzola de score na 35 minuten verdubbelde vanaf de stip. Uit een voorzet van Salah was het Mohamed Elneny die nog voor rust de 2-1 binnenschoot. Na rust was het Akram Tawfik die de beslissende 2-2 binnenwerkte.