<
>

Nieuwe defensie Jong Oranje, geen Brobbey en Summerville

Jong Oranje begint vanavond in Almere aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Bulgarije met een gerenoveerde achterhoede. Alleen rechtsback Jeremy Frimpong is blijven staan in vergelijking met de laatste duel tegen Wales. Sepp van den Berg debuteert in het centrum. Naast hem staat Lutsharel Geertruida. Ian Maatsen is de linksback. Het middenveld en de voorhoede zijn ongewijzigd. Dat betekent dus dat Brian Brobbey en Crysencio Summerville op de bank beginnen.

Bondscoach Erwin van de Looi moet wel wisselen achterin. Tegen Wales vormden Devyne Rensch en Sven Botman nog het centrum van de verdediging. Rensch zit bij het grote Oranje en Botman is geblesseerd. Ook Mitchell Bakker, tegen Wales de linksback, heeft zich geblesseerd afgemeld.

Van de Looi kiest weer voor een 4:2:2:2. Met Joshua Zirkzee (die er twee maakte tegen Zwitserland) samen met Daishawn Redan voorin. Zoals bekend is Myron Boadu niet geslecteerd. Van de Looi liet eerder al weten: "Myron is een speler met veel talent en kwaliteit en heeft ook zijn waarde voor Jong Oranje al meermaals bewezen. Wel verwachten we van een speler die voor Jong Oranje wordt opgeroepen een bepaalde houding en ambitie, dit hebben we de afgelopen twee interlandperiodes gemist bij Myron. Daarom maken we nu andere keuzes."

Achter de beide aanvallers staan Jurgen Ekkelenkamp (die er twee maakte tegen Wales) en Daniël van Kaam. Quinten Timber en Ludovit Reis vormen het verdedigende deel van het middenveld.

Jong Oranje staat na drie wedstrijden op de tweede plaats op drie punten achter Zwitserland. Maar 'we' hebben een wedstrijd minder gespeeld. Alle nummers 1 van de 9 groepen plaatsen zich rechstreeks voor het EK in Georgië en Roemenië, in 2023. Ook de beste nummer 2 is geplaatst. De overige nummers 2 spelen een play off.

Complete opstelling: Scherpen; Frimpong, Van den Berg, Geertruida, Maatsen; Timber, Reis; Van Kaam, Ekkelenkamp; Redan, Zirkzee.