<
>

Clubloze Curaçao-aanvoerder Martina op proef bij Go Ahead

Pro Shots

817 dagen geleden speelde Cuco Martina namens het beloftenteam van Everton zijn laatste wedstrijd als clubvoetballer. De aanvoerder van Curaçao zou misschien binnenkort weer in clubtenue op het veld kunnen staan, want de 32-jarige verdediger is op proef bij Go Ahead Eagles. Ook de Griek Aventis Aventisian (19 jaar) komt op proef bij de Eagles.

Martina is sinds de zomer van 2020 clubloos. Zijn contract bij Everton liep af en sindsdien speelde hij enkel wedstrijden voor de nationale ploeg van Curaçao, waar hij met enige regelmaat nog de aanvoerdersband draagt. De recordinternational van het eiland verkaste in 2015 transfervrij naar de Premier League. Het Southampton van Ronald Koeman nam de verdediger transfervrij over van FC Twente, waarna Koeman hem in 2017 meenam naar Everton.

Verhuurdperiode bij Feyenoord
Na het vertrek van Koeman naar Oranje kwam Martina onder Carlo Ancelotti en Marco Silva nauwelijks meer in de plannen voor bij de club uit Liverpool. In totaal speelde de centrale verdediger, die ook op de vleugels kan spelen, 45 wedstrijden in de Premier League. Hij werd verhuurd aan Stoke City en Feyenoord, waar hij het laatste half jaar onder Giovanni van Bronckhorst meemaakte. Eerder speelde de broer van voormalig Ajacied Javier Martina in Nederland voor Twente, RKC Waalwijk en RBC Roosendaal.

Aventisian is wat minder bekend in Nederland. De verdediger speelde tot dusver zijn wedstrijden in de jeugdopleiding van het Griekse PAOK Thessaloniki.