<
>

Van Hanegem: "Ik dacht ook dat Montenegro niet bijzonder is, maar dat valt wel mee"

Morgen speelt het Nederlands elftal tegen Montenegro. Bondscoach Louis van Gaal sprak tijdens de persconferentie van donderdag al over de Montenegrijnen, dat ze individueel wel wat kunnen. Willem van Hanegem deelt zijn mening.

In gesprek met Hans Kraay jr. voor het programma ‘Willem van Oranje’ laat Van Hanegem zijn licht schijnen over Montenegro. Hij zegt: “Van Gaal had die gasten (Montenegro, red.) gezien en die vond ze beter dan iedereen verwacht. Ik moet eerlijk zeggen, daar had hij wel gelijk in.” De 77-jarige side-kick erkent dat hijzelf óók dacht het niet veel bijzonders was, maar dat het toch wel meevalt.

Tijdens het persmoment stipt Van Gaal aan dat Oranje in de eerste twintig minuten ‘weggespeeld’ is door Montenegro in eigen huis. “Uiteindelijk hebben we ze kunnen overrompelen en een mooie uitslag kunnen bewerkstelligen, maar individueel kunnen ze allemaal wel wat.”

Open wedstrijd

Ook kwam in de persconferentie van donderdag ter sprake dat de nummer vier van Groep G niet de kwaliteiten heeft om voor eigen 16-meter de boel dicht te timmeren. “Zij weten dat ze deze wedstrijd normaal gesproken nooit gaan winnen. Ze hebben geen kans meer om door te gaan, dus het zou me niet verbazen dat ze gewoon van begin af aan er bovenop gaan. Dat wil niet zeggen dat ze continu bij Nederland in hun strafschopgebied staan, maar ik denk dat ze aanvallend gaan spelen”, voorspelt De Kromme.

Nederland is koploper in de poule. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Oranje Leeuwen nog minimaal twee gelijke spelen nodig voor directe plaatsing. Dinsdag volgt de beslissende wedstrijd tegen Noorwegen. Voor tegenstander Montenegro is niks meer te halen.