<
>

Nederlandse stadions voorlopig weer leeg door maatregelen kabinet

Mark Rutte Pro Shots

Er zijn voorlopig geen toeschouwers meer toegestaan bij voetbalwedstrijden in Nederland. Dat hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid bij de persconferentie van vandaag bekendgemaakt.

"Alle sport kan doorgaan, maar er komt wel een verbod op publiek bij wedstrijden en trainingen", zei demissionair premier Mark Rutte. "Zowel binnen als buiten, in de professionele sport en bij de amateurs, overdag en 's avonds. Hoe pijnlijk ook: Nederland - Noorwegen wordt zonder publiek gespeeld."

Door deze nieuwe maatregelen kan er voor veel fans een streep door de komende wedstrijden. Om te beginnen zal de interland van Nederland tegen Noorwegen dus in een lege Kuip gespeeld worden. Daarnaast mogen er ook bij wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen toeschouwers verwelkomd worden. De tribunes in Nederland blijven dus leeg.

Statement KNVB

Eerder op de dag kwam de KNVB al met een statement in aanloop naar de maatregelen die later dus bekendgemaakt zouden worden. "Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal", aldus de KNVB.