<
>

Van 't Schip strandt met Griekenland, Advocaat speelt gelijk

Pro Shots

Bondscoach John van 't Schip is met Griekenland uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket. De thuiswedstrijd tegen Spanje eindigde in 0-1. De ploeg van Van 't Schip kan door de tweede nederlaag in groep B niet meer in de top 2 eindigen.

Spanje kwam in de 26e minuut op voorsprong. Pablo Sarabia benutte een strafschop nadat verdediger Inigo Martinez was gevloerd (0-1). Daarna bleef de Griekse ploeg goed overeind. De gelijkmaker kon het thuisteam echter niet afdwingen.

Rentree Zlatan geen succes

In dezelfde groep heeft Zweden een dure nederlaag geleden tegen het al uitgeschakelde Georgië. Zlatan Ibrahimovic keerde terug bij de nationale ploeg, maar het werd geen succes. Het duel in Batoemi eindigde in 2-0. Beide treffers vielen in het laatste halfuur en kwamen op naam van Chvitsja Kvaratschelia. De 20-jarige spits van de Russische club Roebin Kazan strafte twee keer geklungel in de Zweedse defensie af.

Voor Georgië was het de tweede zege in de achtste en laatste groepswedstrijd. De ploeg van aanvoerder Guram Kashia (ex-Vitesse) eindigde op 7 punten.

Spanje leidt nu met 16 punten, gevolgd door Zweden (15 punten) en Griekenland (9). De beslissing over de eindzege in de groep, goed voor een WK-ticket, valt zondag in Sevilla in het duel tussen Spanje en Zweden.

Monsterscore Duitsland

Bondscoach Hansi Flick heeft met Duitsland een recordreeks neergezet. De 56-jarige trainer behaalde in Wolfsburg in de WK-kwalificatie een klinkende zege tegen Liechtenstein (9-0). Dat was de zesde opeenvolgende overwinning voor Flick met de Duitse ploeg sinds zijn aantreden na het EK afgelopen zomer.

Flick moest tot donderdag nog het startrecord als bondscoach van Duitsland delen met zijn voorganger Joachim Löw, die na zijn benoeming in 2006 zijn eerste vijf interlands als 'teamchef' in winst omzette. Daarna bleef Löw met Duitsland tegen Cyprus echter steken op 1-1.

WK ver weg voor Advocaat

Bondscoach Dick Advocaat is er met Irak opnieuw niet in geslaagd te winnen in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Qatar. De thuiswedstrijd tegen Syrië, die werd gespeeld in Doha, eindigde in 1-1. Eerder op de dag verloor bondscoach Bert van Marwijk met de Verenigde Arabische Emiraten al van Zuid-Korea (1-0), waardoor ook voor hem het WK ver uit zicht is.

Iran, dat met 2-1 won bij Libanon, leidt in groep A met 13 punten. Zuid-Korea staat tweede met 11 punten. Die twee landen zijn hard op weg zich rechtstreeks te plaatsen. De nummer 3 krijgt via een omweg nog een kans naar de mondiale titelstrijd in Qatar te gaan. Libanon heeft 5 punten, Irak 4, de Verenigde Arabische Emiraten 3 en Syrië 2.

In dit artikel is gebruik gemaakt van informatie van het ANP.