<
>

WK ver weg voor Van Marwijk na verlies tegen Zuid-Korea

Pro Shots

Het WK voetbal van volgend jaar in Qatar verdwijnt steeds verder uit beeld voor Bert van Marwijk en de Verenigde Arabische Emiraten. De ploeg van de Nederlandse bondscoach verloor in Goyang met 1-0 van Zuid-Korea, door een doelpunt van Hwang Hee-chan. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers, die dit seizoen in de Premier League al vier keer scoorde, benutte 10 minuten voor rust een strafschop.

Van Marwijk (69) heeft met de nationale voetbalploeg van de VAE na vijf kwalificatiewedstrijden pas 3 punten. Zuid-Korea gaat aan kop in de poule met 11 punten, gevolgd door Iran (10). Dat land neemt het donderdag op tegen Libanon, dat 5 punten heeft.

Irak, de ploeg van bondscoach Dick Advocaat, heeft in dezelfde poule ook pas 3 punten. Het elftal van de 74-jarige Hagenaar speelt donderdag in Doha tegen Syrië. De nummers 1 en 2 van de groep plaatsen zich voor het WK van volgend jaar, de nummer 3 gaat de play-offs in. Vorige maand troffen de ploegen van de tweede Nederlandse trainers elkaar in Dubai. Het duel eindigde onbeslist: 2-2.

In dit artikel is gerbuik gemaakt van informatie van het ANP.