<
>

'Heel gretige' Danjuma geniet: "Niets groter dan voor je land uitkomen"

Uitblinken in La Liga, in de Champions League én in Oranje. Het zijn mooie tijden voor Arnaut Danjuma (24). Zijn tot dusver indrukwekkende seizoen kan komende week nog mooier worden, met kwalificatie voor het WK.

Even zat de schrik er goed in. Bij zijn club Villarreal, en bij Oranje. Danjuma moest afgelopen zondag tegen Getafe al vroeg geblesseerd naar de kant. Maar door de interlandweek hoefde geen streep, de aanvaller is er gewoon bij in Zeist. En zijn grote glimlach ook.

Niet verwonderlijk dat Danjuma lachend op het veld staat. Hij geniet bij Oranje en maakte tijdens de vorige interlandperiode tegen Gibraltar (6-0) indruk. Een flitsende invalbeurt leverde hem een doelpunt op, en mooie reacties. "Dat deed me eigenlijk heel goed, ik was positief verrast daardoor. Als je internationaal voetbal speelt, is dat anders dan clubvoetbal. Je speelt voor een volk, komt voor een land uit. Na de wedstrijd tegen Gibraltar kreeg ik veel positieve reacties, daar was ik wel blij mee."

Bij het grote publiek was Danjuma nog relatief onbekend. Hij speelde in het seizoen 2016/2017 met N.E.C. wel even in de Eredivisie, maar in de jaren die volgden groeide hij vooral in het buitenland uit tot een speler van Oranje-niveau. Na Club Brugge en Bournemouth is nu dus Villarreal zijn werkgever. "Met de ervaring die ik heb, op 24-jarige leeftijd, heb ik altijd wel een soort stappenplan. Ik probeer mijn doelen te bereiken, ik ben heel gretig en wil graag het maximale uit mijn carrière halen."

De carrièreplanning van Danjuma wijkt af van het pad van veel collega-internationals. Of hij het plan had om direct naar een Europese grootmacht te gaan? "Het liefst wel natuurlijk", zegt Danjuma, met de kenmerkende lach op zijn gezicht.

"Maar ik ben er niet vies van om alles op zijn tijd te doen. Als je ziet waar ik begonnen ben, waar ik vandaan kom en waar ik nu sta, denk ik dat ik op de juiste weg ben. Ik heb altijd gezegd dat ik op het hoogst haalbare platform wil spelen. Ik wil mezelf daar laten gelden, daar komt internationaal voetbal ook bij kijken, vandaar dat ik ook heel graag voor het Nederlands elftal uit wilde komen. Er is niets groter dan een WK, niets groter dan voor je land uit te komen."

Mooie woorden van de ambitieuze aanvaller, die dit seizoen al uitblonk op Old Trafford tegen Manchester United. Maar het beste moet nog komen. "Er zit altijd groei in. Als je je plafond bereikt hebt, moet je stoppen."