<
>

Onafscheidelijke broertjes Mulder genieten bij ADO Den Haag

ESPN

ADO Den Haag contracteerde de broers Michael (20) en Jonathan Mulder (19) in 2020. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. "We trainden in de jeugd al samen, maar nu zijn wel al anderhalf jaar bijna 24/7 met elkaar", aldus Michael, de oudste van de twee.

Elkaar zoveel zien is geen probleem voor de broers. Zo vertelt Jonathan: "Onderweg naar huis praten we veel met elkaar en geeft hij een eerlijke mening. Het is dus leuk. Ik leer veel van hem en ik denk ook dat hij van mij leert."

Trots

Michael is op het moment wat verder in zijn proces, want hij staat regelmatig in de basis. Jonathan moet wat vaker vanaf de bank beginnen, maar op 29 oktober stonden ze tegen De Graafschap voor het eerst samen aan de aftrap voor ADO. Michael als rechter centrale verdediger en Jonathan als linksback. Michael vond dit een "bijzonder" moment. "Ik denk vooral trots voor onze ouders die veel voor ons hebben opgeofferd en voor onszelf gewoon genieten. Het is een topgevoel."

"Het was echt genieten", vond ook Jonathan. "Helaas verloren we, maar dat kan gebeuren."

Israëlische achtergrond

Bij de naam Mulder denk je niet meteen aan Israëlische roots, maar toch hebben de broers een Israëlische achtergrond. Hun moeder komt uit dit land en zij hebben er ook het grootste deel van hun leven gewoond. Michael en Jonathan kunnen daarom Hebreeuws spreken met elkaar, al heeft Nederlands de voorkeur. "Schelden doen we vooral in het Hebreeuws", lacht Michael. "Af en toe spreken we wel Hebreeuws met elkaar, maar meestal in het Nederlands. Als er woede bij komt kijken switchen we over naar het Hebreeuws."