<
>

Sparta-doelman Okoye na dit seizoen naar Watford

Maduka Okoye vertrekt na dit seizoen naar Watford. Sparta en de Engelse Premier League-club hebben een akkoord bereikt over een transfer. De doelman van Sparta had nog een contract tot 2025 op Het Kasteel, maar zal dit niet uitdienen. Een transfersom wordt niet genoemd maar technisch directeur Henk van Stee noemt het 'een niet te weigeren bedrag voor een transfer'. Bronnen melden aan ESPN dat het gaat om een bedrag tussen de 6 en 7 miljoen euro. Dat zou een transferrecord voor de Rotterdammers betekenen. De transfer van Marvin Emnes naar het Engelse Middlesbrough was tot nu toe de hoogste uitgaande transfer. Sparta ontving rond de 4 miljoen euro voor de overstap van de spits in het seizoen 2008/2009.

Okoye reageert op het clubkanaal van Sparta tevreden op zijn overstap. "Na de wedstrijd tegen Willem II heb ik me klaargemaakt voor de internationale wedstrijden van Nigeria, maar tussendoor ben ik naar Engeland gegaan voor de kennismaking met Watford. Dat ging heel snel omdat ik een dag later al moest aansluiten bij het nationale team. Uiteraard ben ik enorm trots dat ik in de Premier League mag gaan spelen, maar ook dat ik nog tot het eind van het seizoen op Het Kasteel kan spelen voor onze fans. Natuurlijk wilde ik dit heel graag, maar ik wil het ook goed afsluiten met Sparta en daarom is dit de beste keuze."

Afmaken seizoen belangrijk voor Sparta

Sparta nam Okoye in de zomer van 2020 over van Fortuna Düsseldorf. "Al snel bleek dat Maduka de onbetwiste nummer 1 van Sparta ging worden en ook van het Nigeriaanse nationale team. Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn", aldus Van Stee.

De voorwaarden voor een transfer waren voor Sparta naast de transfersom met name dat Maduka Okoye het seizoen zou afmaken op Het Kasteel. “Daar is overeenstemming over bereikt met Watford en dat is belangrijk voor onze selectie en sportieve doelstelling om in de Eredivisie te blijven. Ook voor Maduka is dat belangrijk omdat hij dan nog meer ervaring kan opdoen op het hoogste niveau in Nederland en als eerste keeper van Nigeria naar de Africa Cup gaat in januari”, aldus Van Stee.