<
>

Howe nieuwe coach in Newcastle United-project

Pro Shots

Eddie Howe moet Newcastle United gaan behoeden voor degradatie uit de Premier League. De nieuwe clubleiding van de nummer 19 van de ranglijst heeft de 43-jarige Brit aangesteld. Hij ondertekende een contract tot medio 2024.

Howe vertrok vorig jaar zomer bij AFC Bournemouth, waar hij als speler en als trainer langdurig actief was. Hij speelde voor die club ruim driehonderd wedstrijden. De voormalige verdediger was nadien in twee periodes werkzaam als trainer bij Bournemouth, waarmee hij in 2015 in de Premier League belandde na een paar promoties. In 2020 degradeerde Howe met zijn club waarna hij opstapte.

"Voor mij is het een geweldige eer om als hoofdcoach aan de slag te gaan bij een club van het kaliber en met de historie van Newcastle", liet Howe weten. "Voor mij en mijn familie is het heel trotse dag. Dit is een geweldige kans."

Opvolger Bruce

Howe is de opvolger van Steve Bruce, die vorige maand werd ontslagen door de nieuwe directie. Daarna nam Graeme Jones zijn taken tijdelijk waar. Een kapitaalkrachtig Saudisch investeringsfonds (PIF) nam Newcastle begin oktober over, nadat de Premier League de transactie had goedgekeurd. De koepelorganisatie besloot in te stemmen met de overname nadat het "juridisch bindende garanties" had gekregen dat de staat Saudi-Arabië geen zeggenschap zou krijgen bij de club.

PIF, dat 80 procent van de fondsen inbrengt in de deal van 300 miljoen pond (ongeveer 354 miljoen euro), wordt beschouwd als onafhankelijk. Daardoor was de overname niet in strijd met de regels van de Premier League.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt