<
>

'Mister 92e minuut' maakt zich onsterfelijk bij Feyenoord

Cyriel Dessers is dé man bij Feyenoord afgelopen week. In de laatste drie wedstrijden die Feyenoord speelde, was hij telkens het goudhaantje en bezorgde hij de Rotterdammers de drie punten. In de Eredivisie maakt hij inmiddels een merkwaardige naam als ‘mister 92e minuut’.

Het is niet meer de vraag wanneer Dessers scoort, want dat is inmiddels duidelijk. De vier goals die hij maakte in de Eredivisie, vielen allemaal in de 92e minuut. Daarmee is hij onofficieel gekroond tot ‘mister 92e minuut’. De eerste twee wedstrijden (tegen PSV en N.E.C) verruimde hij de voorsprong, maar bij zijn laatste twee treffers in de Eredivisie, bezorgde hij de winst voor de Rotterdammers. Tegen Sparta en AZ tekende hij voor de enige goal van de wedstrijd en gingen de drie punten naar Feyenoord. Daarmee is de impact van de Nigeriaans-Belgische spits groot. Hij is de eerste Feyenoorder sinds Igor Korneev in het seizoen ‘98/’99 die viermaal trefzeker is als invaller.

Niet eerder wist een Feyenoorder vier goals in de 90e minuut of later te maken in een Eredivisieseizoen, een record dat hij overnam van Michiel Kramer (3 in 2016/17). Slechts één speler maakte nog meer goals in de absolute slotfase in een Eredivisieseizoen: Luis Suárez in het seizoen ‘09/’10. De Uruguayaan scoorde zeven doelpunten in de blessuretijd.

In totaal scoorde Feyenoord dit seizoen al vijf keer een doelpunt in de extra tijd van de tweede helft. Vier keer was het dus Dessers en één keer Naoufal Bannis tegen Willem II. Toeval of niet. Ook toen was het raak in minuut 92.

'Beter als invaller'

Na de wedstrijd tegen AZ zei Dessers dat dit de momenten zijn waarvoor hij er staat. “Als mijn moment komt dan wil ik het laten zien, maar de winnende trainer heeft altijd gelijk dus tot nu toe kan ik niets zeggen”, doelt hij op zijn rol als invaller.

Tot op heden zijn zijn invalbeurten zeer succesvol en geldt hij als ware ‘super-sub’. Hij maakte al zijn doelpunten in de competitie als invaller. De enige wedstrijd die hij vanaf het begin mee mocht doen (tegen RKC, 2-2), was geen succes. In 90 minuten loste hij 4 schoten, maar geen van die schoten gingen op doel. Ook creëerde hij 0 kansen en had hij slechts 7 aangekomen passes in totaal.

Na de drie wedstrijden van afgelopen week zal Slot blij zijn dat Dessers nadrukkelijk op de deur klopt. Met Linssen in de spits heb je ook een garantie op doelpunten, maar zijn statistieken zijn minder ten opzichte van de huurling van KRC Genk.