<
>

Vitesse staat in teken van Support Casper in strijd tegen alvleesklierkanker

Vitesse wordt een maatschappelijke partner van Support Casper, de stichting van Casper van Eijck die zich inzet voor een nieuwe behandelmethode voor alvleesklierkanker. Theo Bos, Mister Vitesse, overleed in 2013 aan deze ziekte en is de verbindende factor in deze samenwerking. Casper van Eijck was zijn behandelend arts.

Voor Marieke Bos, weduwe van Theo Bos, gaat er een wens in vervulling: “Alvleesklierkanker is een vreselijke, alles ontwrichtende ziekte. In de meeste gevallen staat de diagnose nu nog gelijk aan een doodvonnis. Ik geloof in de missie van Casper van Eijck. Op termijn moet het lukken om van alvleesklierkanker een chronische ziekte te maken met een goede kwaliteit van leven voor de patiënten. (...) Theo had dit zeker gewaardeerd.”

Doodsoorzaak nummer twee

De missie van Casper van Eijck is een behandeling voor de ziekte vinden. Support Casper bestaat sinds 2015 om dit doel te bewerkstelligen. Met de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) financiert Support Casper wetenschappelijk onderzoek voor innovatieve behandelmethoden.

Professor Casper van Eijck: “Theo Bos was een fantastisch mens. Een clubman zoals je ze vandaag de dag nauwelijks nog ziet. Ik vind het heel speciaal dat zijn club Vitesse mijn club van onderzoekers wil steunen. Op dit moment overlijdt meer dan 90 procent van alle alvleesklierpatiënten. Als er niet wezenlijk iets verandert, dan is deze kankervorm over vijftien jaar waarschijnlijk zelfs doodsoorzaak nummer één in Nederland.''

Op 7 november aanstaande zal de traditionele Nummer 4-wedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht zodoende in het teken staan van Support Casper.
Vitesse - FC Utrecht is zondag om 16:45 uur LIVE te zien op ESPN.