<
>

Schmidt: ''Verwacht geen geblesseerden terug voor zondag''

Roger Schmidt is tevreden over wat zijn ploeg heeft laten zien gisteren in de wedstrijd tegen AS Monaco. Een gehavend PSV speelde die wedstrijd met 0-0 gelijk en heeft nog zicht op de volgende ronde in de Europa League. De Duitse trainer was vooral te spreken over het feit dat zijn team niet onder deed voor de nummer tien van de Ligue 1, ondanks dat PSV veel blessures heeft in de selectie.

''We hebben gisteren laten zien dat we er goed voor staan. Ondanks alle blessuregevallen, denk ik dat we het goed hebben gedaan'', aldus Schmidt. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard alweer voor de deur. Om 14.30 spelen de Eindhovenaren tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Ondanks de lage klassering van Fortuna, is Schmidt niet gerust op een goede uitkomst: ''Het is altijd een uitdaging om op donderdag een Europees duel te spelen en op zondag een uitwedstrijd. We willen natuurlijk het laatste duel voor de interlandbreak winnen. Al weten we dat het niet eenvoudig is tegen zulke tegenstanders. We hebben nu twee dagen om te herstellen, om klaar te zijn en alles te kunnen geven. Alle uitwedstrijden in de Eredivisie zijn niet eenvoudig. Alle ploegen die thuis spelen hebben meer zelfvertrouwen en geloof in zichzelf. Met het thuispubliek kan het gevaarlijk worden, dus moet je vanaf het begin scherp zijn. Daarom onderschatten we dit soort wedstrijden nooit. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en we hebben die drie punten nodig.

PSV beschikt op dit moment over de nodige blessures. Cody Gakpo en Noni Madueke waren voor de wedstrijd tegen Monaco al geblesseerd en tijdens de wedstrijd vielen Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius uit. Schmidt denkt dat zijn Braziliaanse spits op tijd fit is voor zondag, over de rest van de spelers is hij minder optimistisch: ''Yorbe wordt onderzocht op De Herdgang. Op dit moment heeft hij veel pijn. Carlos had alleen kramp, dus daar verwacht ik geen problemen mee. Verder verwachten wij niemand van de geblesseerde spelers terug. Ook geen Cody Gakpo en Noni Madueke.''